Spijkerblues Band uit Haarlem: Een Unieke Mix van Blues en Rock

29 september Spijkerblues in Café La Porte Meppel. Deur open: 15:30 Showtime 16:30 Entree 5 euro

12/20/20232 min lezen

De Spijkerblues Band uit Haarlem, Noord-Holland, is een band die bewust weg blijft van de standaard blues uit de oude doos. In plaats daarvan zoeken ze juist de randjes van het genre op, wat resulteert in een pittige mengeling van blues met een stevig rock, soul en funk randje. De band staat bekend om hun swingende en ruige nummers, groovy ballads en herkenbare boogie- en rock 'n roll tempo's. Ze weten het publiek telkens weer te verrassen met hun unieke geluid. Een belangrijke spil van de band is zangeres Monica Boelen. Met haar innemende persoonlijkheid voelt ze zich overal thuis. Ze weet elk publiek te betoveren met haar warme en eigenzinnige stemgeluid. Monica, ook wel bekend als "Mo", weet met haar charisma en talent elk optreden naar haar hand te zetten. Het repertoire van de Spijkerblues Band bestaat uit nummers van bekende artiesten zoals Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, Koko Taylor, Beth Hart, Joe Bonamassa, Sharrie Williams, Shakura s'Aida en vele anderen. Deze diverse selectie van artiesten zorgt voor een gevarieerde en boeiende setlist.

Wat de Spijkerblues Band zo uniek maakt, is hun vermogen om de blues te combineren met andere genres. Door elementen van rock, soul en funk toe te voegen, creëren ze een fris en eigentijds geluid dat zowel bluesliefhebbers als fans van andere genres aanspreekt. De bandleden van de Spijkerblues Band hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in de muziekwereld. Dit is duidelijk te horen in hun strakke samenspel en energieke optredens. Ze weten het publiek keer op keer mee te slepen in hun muzikale avontuur. Of je nu een liefhebber bent van blues, rock, soul of funk, de Spijkerblues Band uit Haarlem is een band die je niet wilt missen.

Spijkerblues is:

Monica Boelen – Zang
Hans Esser – Basgitaar
Jimmy Rouwenhoff – Drums
Peter Poortman – Gitaar
Paul Geelen – Toetsen


Met hun unieke mix van genres en het talent van zangeres Monica Boelen weten ze telkens weer een onvergetelijke show neer te zetten. Dus kom langs en laat je meeslepen door de opzwepende klanken van de Spijkerblues Band! Keywords: Spijkerblues Band, Haarlem, blues, rock, soul, funk, zangeres Monica Boelen, repertoire, optreden, uniek, mix, genres, swingend, ruig, groovy, ballads, boogie, rock 'n roll, Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, Koko Taylor, Beth Hart, Joe Bonamassa, Sharrie Williams, Shakura s'Aida.