Rini's Blueskitchen: Een Zeskoppige Band vol Blues, Rock en Soul

26 mei 2024 Rini's Blueskitschen in Café La Porte Deur open: 15:30 Showtime: 16:30 Entree 5 euro

12/20/20232 min read

Rini's Blueskitchen is een zeskoppige band uit Nieuwegein die garant staat voor een geweldig optreden vol blues, rock en een vleugje soul. Vanaf het moment dat de bandleden bij elkaar kwamen, was er een overvloed aan muzikaliteit. Met zes ervaren muzikanten in de blues, rock en soul, is Rini's Blueskitchen een krachtige en soulvolle bluesband met een rockrandje.

Een van de hoogtepunten van de band is de krachtige en soulvolle stem van zangeres Rini Kleijn, die eerder bekendheid verwierf met bands als I've Got The Bullets en Soulmachine. Haar stem is zo meeslepend dat je gewoonweg moet blijven luisteren. Maar dat is niet het enige dat Rini's Blueskitchen te bieden heeft.

De gitaarkunsten van Alfred van der Linden, een van de beste rockgitaristen van Nederland, voegen een scheurend maar tegelijkertijd subtiel element toe aan de muziek van de band. Zijn spel is zowel krachtig als verfijnd, waardoor hij een uniek geluid creëert dat perfect past bij de bluesy en rockende stijl van Rini's Blueskitchen. Maar Rini's Blueskitchen is meer dan alleen Rini en Alfred. De andere bandleden, elk met hun eigen expertise en ervaring, voegen een extra dimensie toe aan de muziek.

De ritmesectie, bestaande uit een strakke bas en een energieke drums, zorgt voor een solide basis waarop de rest van de band kan bouwen. En niet te vergeten de toetsenist en saxofonist, die de muziek verrijken met hun melodische en expressieve bijdragen. Het repertoire van Rini's Blueskitchen bestaat uit een mix van bekende blues- en rocknummers, aangevuld met eigen composities. Dit zorgt voor een gevarieerde setlist die het publiek keer op keer weet te boeien.

Rini Kleijn – zang
Alfred van der Linden – gitaar
Fred Jacquet – Basgitaar
Sjef Smets – toetsen
Marcel Poeze – drums
Rien van Rijn – bluesharp

Of je nu een liefhebber bent van blues, rock of soul, Rini's Blueskitchen heeft voor ieder wat wils. Dus als je op zoek bent naar een avond vol energieke en soulvolle muziek, dan moet je zeker een optreden van Rini's Blueskitchen bijwonen. Deze zeskoppige band weet als geen ander hoe ze het publiek kunnen laten genieten van de beste blues, rock en soul. Dus trek je dansschoenen aan en laat je meevoeren door de muzikale klanken van Rini's Blueskitchen.