De Blues van Chicago Junkies

7 april 2024 in Café La Porte Meppel CHICAGO JUNKIES Deur Open 15:30 Showtime: 16:30 Entree: 5 euro

12/20/20231 min read

Willem van der Schoof heeft een groep ervaren bluesmuzikanten om zich heen verzameld, met wie hij decennialang heeft gespeeld in kroegen, zalen en festivals. Het resultaat van deze samenwerking is Chicago Junkies, een band die geïnspireerd is door de muziek van legendes als Howlin' Wolf, Jimmy Reed, Muddy Waters en Magic Sam.

De bezetting van Chicago Junkies bestaat uit:

  • Zang - Marc Bocken
  • Gitaar - Marco van Lieshout
  • Drums - Hans Aarts
  • Bas - Roeland van Laer
  • Hammond en Piano - Willem van der Schoof

Met deze line-up brengt Chicago Junkies de rauwe, authentieke blues uit Chicago tot leven. Elk bandlid brengt zijn eigen expertise en passie voor bluesmuziek naar de tafel, wat resulteert in een unieke en krachtige sound.

Marc Bocken is de zanger van de band en weet met zijn soulvolle stem de emotie en intensiteit van de blues over te brengen. Marco van Lieshout is verantwoordelijk voor het gitaarwerk en laat zijn instrument huilen en scheuren als geen ander. Hans Aarts zorgt met zijn strakke drumwerk voor een solide ritmesectie, terwijl Roeland van Laer de baslijnen neerlegt die de nummers een stevige fundering geven. Willem van der Schoof is de man achter de Hammond en Piano en voegt met zijn spel de karakteristieke klanken toe die zo kenmerkend zijn voor de blues.

Samen brengen de Chicago Junkies een energieke en meeslepende live-ervaring. Of ze nu optreden in een intieme kroeg of op een groot festivalpodium, het publiek wordt gegarandeerd meegenomen op een muzikale reis door de rijke geschiedenis van de blues.

Met hun passie, ervaring en liefde voor de blues weten de Chicago Junkies keer op keer het publiek te raken en te inspireren. Ze brengen de muziek van de oude bluesmeesters tot leven en geven er een eigen draai aan, waardoor het tijdloos en relevant blijft.

Dus als je op zoek bent naar een avond vol rauwe, oprechte blues, dan moet je zeker een optreden van Chicago Junkies bijwonen. Ze zullen je gegarandeerd meeslepen in de wereld van de Chicago blues en je laten ervaren waarom deze muziekstijl nog altijd zo geliefd is.