Barrelhouse 50 jaar - Afscheidstour 2024

24 november 2024 Laatste optreden Barrelhouse in Café La Porte Meppel. Deur open 15:30 Showtime 16:30 Entree 12,50 euro

12/20/20232 min read

In 1974 begon Barrelhouse als een spontane jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar. Dit groeide al snel uit tot een band met een indrukwekkende live reputatie. Nu, 50 jaar later, kondigt Barrelhouse hun afscheidstour aan voor 2024.

Gedurende deze 50 jaar heeft Barrelhouse niet stilgezeten. Ze hebben meer dan 2000 concerten gegeven, altijd in dezelfde bezetting. Dit heeft geresulteerd in 12 albums en een DVD. Een hoogtepunt was het album "Almost There" dat in 2017 bekroond werd met een Edison. Ook de verzamelbox "45 Years on the Road" uit 2019 ontving deze prestigieuze prijs.

Voor het 50-jarig bestaan blijft Barrelhouse vasthouden aan hun motto: enthousiasme en opwinding alsof het hun eerste optreden is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de prachtige, krachtige en warme stem van Tineke, gecombineerd met de achteloze techniek en passie van de rest van de band.

De afscheidstour in 2024 belooft een spectaculaire reeks concerten te worden. Barrelhouse zal nog eenmaal alles geven en het publiek trakteren op hun unieke mix van blues, rock en soul. Het wordt een emotioneel afscheid, maar ook een viering van 50 jaar muzikaliteit en vriendschap.

Barrelhouse heeft door de jaren heen een trouwe schare fans opgebouwd. Deze fans hebben de band gesteund en aangemoedigd bij elke stap van hun muzikale reis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de afscheidstour hoogstwaarschijnlijk uitverkochte zalen zal trekken. Het is een kans voor de fans om Barrelhouse nog een laatste keer live te zien en te genieten van de energie en passie die de band altijd heeft uitgestraald.

Barrelhouse heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Hun invloed is voelbaar in de vele blues- en rockbands die na hen zijn gekomen. Met hun afscheidstour sluiten ze een prachtig hoofdstuk af, maar hun muzikale erfenis zal voortleven.

Dus: geen zaal te klein, geen festival te groot. En dat gaan we in 2024 nog één keer doen, de laatste tour, en natuurlijk ook op het café La Porte podium

1974-2024
Tineke Schoemaker zang
Johnny LaPorte gitaar
Han van Dam piano
Guus LaPorte gitaar
Bob Dros drums
Jan Willem Sligting bas, contrabas, accordeon

Dus, zorg ervoor dat je erbij bent in 2024 wanneer Barrelhouse hun laatste noten speelt. Het wordt een avond vol nostalgie, emotie en vooral heel veel goede muziek. Mis het niet!